Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Καπνίζουμε τις μελιτζάνες πάνω στη φωτιά απευθείας χωρίς κάποιο σκεύος από κάτω τους. Ψήνουμε στον φούρνο τις μελιτζάνες για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με ένα κουτάλι κρατάμε τη σάρκα τους....