Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Τοποθετείτε τις μελιτζάνες και το μισό λάδι σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε μέχρι να αλειφθούν καλά οι μελιτζάνες. Τις στρώνετε σε ταψί και τις βάζετε στο γκριλ του φούρνου γυρίζοντάς τες από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Αφήνετε τις μελιτζάνες στην...