Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Στο μίξερ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μίγμα. Προσθέτουμε το ξινόγαλο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Με ένα κουτάλι ενσωματώνουμε στο μίγμα το ζαμπόν, το τυρί και τη ρίγανη.Απλώνουμε χαρτί...