Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν.Μόλις κρυώσουν, τα περνάμε από το μπλέντερ με προσοχή: τα θέλουμε ψιλοκομμένα αλλά όχι σκόνη.Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.Σε άλλο βαθύ μπολ χτυπάμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη...