Μουσακάς με κουνουπίδι

Μουσακάς με κουνουπίδι

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι τριμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο σκληρό αλμυρό τυρί

Για τη μπεσαμέλ

  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 700 ml. πλήρες γάλα
  • αλάτι
  • μοσχοκάρυδο


Οδηγίες παρασκευής

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το ζεματάμε για 2 λεπτά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό.

Σταματάμε τον βρασμό μεταφέροντας το σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό.

Στραγγίζουμε  το κουνουπίδι και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά καλά μέχρι να ροδίσει.

Τρίβουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την κανέλα, λίγο αλάτι, πιπέρι και την ντομάτα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Παίρνουμε ένα σκεύος πυρίμαχο και το βουτυρώνουμε.

Στρώνουμε στον πάτο το μισό κουνουπίδι, μ' ένα κουτάλι μοιράζουμε τον μισό κιμά και πασπαλίζουμε με το μισό τυρί.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Σε μια κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι.

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας σβωλιάσει.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και βγάζουμε από τη φωτιά.

Μ' ένα κουτάλι στρώνουμε τη μπεσαμέλ στο ταψί και ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Μόλις ροδίσει από πάνω ο μουσακάς τον βγάζουμε και τον αφήνουμε για 40 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του και να δέσει πριν τον σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.