Για την αποστειρωση των βάζων, πλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό τα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε πετσέτα. Κατόπιν τα βάζουμε μαζί με την πετσέτα στο φούρνο στους 100 βαθμούς C για 15 λεπτά.
Γεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω με το γλυκό, όταν και τα 2 είναι ακόμα ζεστά. Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα, με το καπάκι προς τα κάτω.
Τα αφήνουμε έτσι, έως ότου κρυώσουν.
Ξεκινάμε περνώντας όλα τα λαχανικά από τον τρίφτη, εκτός από τις πιπεριές που τις κόβουμε στο multi, μέχρι να γίνουν πολτός.
Για πρώτο μας λαχανικό διαλέγουμε τις μελιτζάνες, επειδή αυτές θέλουν το κάτι παραπάνω: αφού τις τρίψουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Πριν τις χρησιμοποιήσουμε τις ξεπλένουμε καλά με νερό.
Από τον τρίφτη περνούν και τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια και οι πατάτες.
Αυτή η συνταγή έχει πολύ τρίψιμο.
Αν έχουμε παρέα, είναι ωραία να μοιράσουμε τη δουλειά.
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά μας, τα τυριά επίσης τριμμένα (μην ξεχνιόμαστε), 2 αυγά (αφού τα χτυπήσουμε λίγο), τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι το μείγμα να σφίξει και να πλάθεται.
Περνάμε τα χορτοκεφτεδάκια από αυγό και φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι.
Σερβίρονται σκέτοι ή με σάλτσα horse radish, που πάει ταμάμ με τα λαχανικά.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.