Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Για την τσίλι σως Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι, την καυτή πιπεριά και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 3-5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το κορν φλάουρ και...