Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
για το ρολό:
για την γαρνιτούρα μιας μερίδας:
για το ρύζι:
Αρχικά ετοιμάζουμε το ρολό.
Ξεκοκκαλίζουμε την γαλοπούλα, την κάνουμε ρολό και την τυλίγουμε με ένα δίχτυ. Αν δεν έχουμε δίχτυ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ψηθεί στο φούρνο.
Για το ρολό με το δίχτυ:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ρολό με λίγο βούτυρο, μέχρι να πάρει ροδαλό χρώμα. Έπειτα, αφαιρούμε το βούτυρο και σβήνουμε το ρολό με το κρασί. Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά.
Παράλληλα, βράζουμε με λίγο νεράκι τα λαχανικά της γαρνιτούρας, το καθένα ξεχωριστά. Τα σουρώνουμε, αλλά δεν τα σοτάρουμε σε βούτυρο για την υγεία των ασθενών μας. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Το ρύζι το ετοιμάζουμε ως εξής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 κούπες νερό, το δαφνόφυλλο, το χυμό λεμόνι, το σπορέλαιο και 1 πρέζα αλάτι και τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μία βράση. Αμέσως μετά ρίχνουμε το ρύζι και όταν έχει πιει το νερό του, το κατεβάζουμε από την φωτιά. Για μια μερίδα σερβίρουμε 2 φέτες ρολού γαλοπούλας και την γαρνιτούρα μας από λαχανικά και ρύζι.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.