Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα μας ανακατεύοντας την πάστα ελιάς, το λεμόνι, το μπούκοβο και το σκόρδο σε ένα μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ανταλλάξουν γεύσεις. Παράλληλα ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Κόβουμετις κορυφές τους και στη συνέχεια τεμαχίζουμε την κάθε μία σε 8...