Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Σε μία μεγάλη λεκάνη ή κατσαρόλα βάζουμε την μαγιά, τις δύο κουταλιές από την ζάχαρη, λίγο χλιαρό νερό και 2-3 κουταλιές από το αλεύρι. Ανακατεύω και αφήνω 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει. Βάζω την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανιλίνη, το νερό και το λιωμένο χλιαρό...