Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και αφού τις ξεπικρίσουμε τις λαδώνουμε ελαφρά και τις στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολα και τις ψήνουμε ελαφρώς στο φούρνο να μαλακώσουν (περίπου 2 με 3 ταψιά γεμίζουν)…. Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο λάδι να τσιγαριστεί, στη συνέχεια...