Τάρτα Ιταλική

Τάρτα Ιταλική

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • Ζύμη μπριζέ (από το εμπόριο ή ανατρέξτε στην αντίστοιχη συνταγή για ζύμη) 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 10 ντοματίνια
  • 1 πακέτο ανθότυρο (250 γρ.)
  • 100 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκα αρωματικά (βασιλικός, μαϊντανός κ.λπ.)
  • 50 γρ. ρόκα
  • 6 φέτες προσούτο
  • Φλοίδες παρμεζάνας

Για τη βινεγκρέτ:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα.

Βάζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι πάνω στην τάρτα.

Ανακατεύουμε το ανθότυρο, τα αυγά, το γάλα, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε.

Χύνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη.

Τοποθετούμε διάσπαρτα τα ντοματίνια.

Ψήνουμε στους 180°C για 25΄.

Στο σερβίρισμα, τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας τη ρόκα, το προσούτο και την παρμεζάνα. Ποτίζουμε με λίγη βινεγκρέτ.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.