Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200° C στον αέρα. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο να καίει σε υψηλή φωτιά. Ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι, 1 κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 2 πρέζες ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Ψιλοκόβουμε 2 σκ. σκόρδο και τις...