Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Τρώγεται καλύτερα πάνω σε ζεστό, τραγανό ψωμάκι Πλένουμε, τρυπάμε με το πιρούνι εδώ και εκεί και τυλίγουμε την κάθε μελιτζάνα με αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ.Αφού κρυώσουν καλά τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και...