Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο μπολ, το οποίο θα πρέπει να κλείνει καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους 2 εκ. και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Περνάμε κομμάτια κοτόπουλου σε σουβλάκιαεναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς, κρεμμυδιού και ανανά...