Ποτέ μην ψύχετε τις ντομάτες και τα εσπεριδοειδή. Η ψύξη σκοτώνει τις γεύσεις, τα θρεπτικά συστατικά και τις υφές τους.
για γαρνίρισμα:
Το φασκόμηλο έχει γλυκιά μυρωδιά και γεύση και είναι γνωστό επίσης ως… καυλόχορτο. Όταν χρησιμοποιείται με σύνεση όλα τα παραπάνω αποδίδουν στο μέγιστο βαθμό, όταν γίνεται υπερβολή πικρίζει και είναι τοξικό. Ο νοών νοείτω.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μέχρι να λιώσει αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές. Έπειτα, το ρίχνουμε στο τηγάνι με το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε λίγο φασκόμηλο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ξερά σύκα. Γυρίζουμε το φιλέτο μας να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και πάνω από την ήδη ψημένη πλευρά τοποθετούμε το προσούτο μας. Έπειτα από 2-3 λεπτάκια το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε στο πιάτο με τη γαρνιτούρα μας. Περιχύνουμε λίγη κρέμα γάλακτος και είναι έτοιμο.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.