Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Μαύρη κρέμα:
Λευκή κρέμα:
Μαύρη κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός.
Την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
Γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι τη μέση και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Λευκή κρέμα: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προτού βράσει προσθέτουμε το φύλλο ζελατίνας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το ροδόνερο.
Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Γεμίζουμε το υπόλοιπο των ποτηριών με τη λευκή κρέμα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για επιπλέον 45 λεπτά.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.