Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Αρχικά, σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και λίγη βεγκέτα.
Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη, ένα δαφνόφυλλο, μαύρο πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Συμπληρώνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε τη σύβραση σε χαμηλή φωτιά.
Παράλληλα σε ένα μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αυγό, βεγκέτα, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, ρίγανη, το παξιμάδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Ο κιμάς θέλει αρκετή ώρα παίδεμα για να γίνουν αφράτα τα κεφτεδάκια.
Τα πλάθουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι της σύβρασης.
Αφού πάρουν μία βράση προσθέτουμε και τις χυλοπίτες.
Σε 10- 15 λεπτά, είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Τρώμε με μανία μια μπαμπάτσικια μερίδα, βουτώντας λίγο ψωμάκι να μας πιάσει.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.