Κεφτεδάκια με φύλλα

Κεφτεδάκια με φύλλα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 ντομάτα
  • 1 φλ. τσαγιού παξιμάδι
  • 1 αυγό
  • 250 γραμ. φύλλα
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • δαφνόφυλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι (κόκκινο και μαύρο)
  • ρίγανη
  • βεγκέτα
  • λίγη ζάχαρη
  • ελαιόλαδο


Οδηγίες παρασκευής

Αρχικά, σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και λίγη βεγκέτα.

Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη, ένα δαφνόφυλλο, μαύρο πιπέρι και λίγη ζάχαρη.

Συμπληρώνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε τη σύβραση σε χαμηλή φωτιά.

Παράλληλα σε ένα μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αυγό, βεγκέτα, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, ρίγανη, το παξιμάδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Ο κιμάς θέλει αρκετή ώρα παίδεμα για να γίνουν αφράτα τα κεφτεδάκια.

Τα πλάθουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι της σύβρασης.

Αφού πάρουν μία βράση προσθέτουμε και τις χυλοπίτες.

Σε 10- 15 λεπτά, είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Τρώμε με μανία μια μπαμπάτσικια μερίδα, βουτώντας λίγο ψωμάκι να μας πιάσει.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.