Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλασε μέτρια φωτιά. Με το ειδικό μαγειρικό θερμόμετρο μετράμε τη θερμοκρασία ώστε το γάλα να φτάσει 85ο C. Θα μας πάρει περίπου 3-4 λεπτά. Με το που φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι....