Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Σε μία κατσαρόλαβάζουμε νερό να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και τον αρακά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Μόλις βράσουν και τα δύο, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολμε νερό και πάγο (τον πάγο τον βάζουμε ώστε να μην...