Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το βράζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτό. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για να κρυώσει για μερικά λεπτά. Στραγγίζουμε το μπρόκολο, το...