Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί, το ξίδι και τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι. Όταν είναι έτοιμο σουρώνουμε κρατώντας τον ζωμό σε ένα μπολ και το χταπόδι μόνο του ξεχωριστά. Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλες λεπτές φέτες και...