Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Σε ένα γυάλινο δοχείο με καπάκιχωρητικότητας 250 ml βάζουμε τη βρόμη, το γάλα, το γιαούρτι, τους σπόρους τσία, την κανέλα και το μέλι. Κλείνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανοίγουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα μήλουκαι ανακατεύουμε καλά....