Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα, βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι και το νερό τόσο, ώστε να σκεπάσει το χταπόδι.Δένουμε τα μπαχαρικά μας σε ένα τούλι, το λεγόμενο bouquet garni, ώστε στο τέλος του μαγειρέματος να το αφαιρέσουμε.Προσθέτουμε το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι...