Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να γίνουν σχεδόν. Προσέχουμε να μην τους παραβράσουμε και λιώσουν.Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και σβήνουμε με το κονκασέ.Προσθέτουμε αλατοπίπερο , το ταμπάσκο και...