Σαρδέλες λαδολέμονο

Σαρδέλες λαδολέμονο

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 18 μεγάλες σαρδέλες
  • 12 κουταλιές ξίδι από λευκό κρασί
  • 3/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1/3 του φλιτζανιού χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Οδηγίες παρασκευής

Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια από τις σαρδέλες.

Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σ' ένα τάπερ.

Ρίχνουμε το ξίδι και τις αφήνουμε να μαριναρισθούν για 1/2 ώρα.

Τις στεγνώνουμε και τις τοποθετούμε σ' ένα ταψάκι.

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι, το μαίντανό και το σκόρδο.

Ραντίζουμε τις σαρδέλες στο ταψάκι και φρονίζουμε η μαρινάδα να πάει και στις κοιλιές τους.

Τις σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα έχουν γίνει ένας καταπληκτικός και υγιεινός μεζές.

Καλή επιτυχία!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.