Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Για τη σπιτική ζύμη ζυμαρικών Στο μίξερ (ή με τα χέρια), ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να πάρουμε μια ωραία, σφιχτή, αλλά βελούδινη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.Για τα στρασινάτι Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4...