Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Αλατοπιπερώνουμε την μπριζόλα και από τις δυο μεριές.
Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και τη "θωρακίζουμε", να ροδίσει δηλαδή από έξω, να κρατήσει τους χυμούς της από μέσα.
Βγάζουμε την μπριζόλα από το τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα μανιτάρια όλα ψιλοκομμένα.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Μόλις μαλακώσουν, βάζουμε την μπριζόλα πάλι μέσα, προσθέτουμε τα ντοματίνια και ελάχιστη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε τα φαγητό μας με το κρασί.
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
"Πουδράρουμε" με μαϊντανό και ρίγανη και… τρώμε.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.