Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Αναμειγνύουμε τις φράουλες με 40 γρ. ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Σβήνουμε τη φωτιά και κατευθείαν σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και να βγάλουν όλα τα...