Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξίδι.
Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μέσα σ’ ένα μπολ. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε μια πλαστική σακούλα με αεροστεγές κούμπωμα (zipper bag). Προσθέτουμε το κοτόπουλο μέσα στη σακούλα, προκειμένου ν’ ανακατευτεί με τη μαρινάδα. Πριν σφραγίσουμε τη σακούλα, προσέχουμε να αποσυμπιέσουμε καλά τον αέρα από μέσα. Βάζουμε τη σακούλα στο ψυγείο για 8 ώρες έως όλη τη νύχτα.
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λαδώνουμε λίγο την σχάρα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τινάζουμε ελαφρά για να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε καυτό γκριλ μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και οι χυμοί τρέχουν, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.