Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, πετάμε όσα δεν τα έβγαλαν, και τα καθαρίζουμε καλά. Σε µια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει ρίχνουμε τα σαλιγκάρια μαζί µε 3 κουταλιές αλάτι. Όταν αρχίζουν να...