Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Για το λάδι βασιλικού Στο μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο και τα φύλλα βασιλικού και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά τα φύλλα. Περίπου για 1 λεπτό. Προσοχή! Αν τα χτυπήσουμε πολύ θα ανεβάσει το μείγμα θερμοκρασία και θα μαυρίσει το λάδι. Αν τα χτυπήσουμε λίγο δε θα αποδώσει ο...