Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμoκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα καρότα και το τζίντζερ. Όταν τα κρεμμύδια είναι μαλακά, προσθέτουμε το καρότο, το τζίντζερ, αλάτι και νερό στην κατσαρόλα. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 20 - 25 λεπτά, μέχρι τα καρότα να είναι πολύ μαλακά. Μεταφέρουμε τη σούπα από τη κατσαρόλα στο μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές. Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε έξτρα αλάτι αν είναι απαραίτητο. Σερβίρουμε τη σουπα σε μπολ και γαρνίρουμε με μια κ.σ. γάλα καρύδας.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.