Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τους χυμούς και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα σύκα. Αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Σταδιακά τα σύκα θα αρχίσουν να...