Για να μην δακρίζετε όταν καθαρίζετε κρεμμυδια, δοκιμάστε να τα καθαρίσετε κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης ή κάτω από τον απορροφητήρα.
Αρχικά, κόβουμε και πλένουμε τα χόρτα.
Βάζουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ακόμη, τρίβουμε τα χόρτα και βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας περιμένοντας μέχρι να λιώσουν.
Παράλληλα, σε ένα μπολάκι λιώνουμε τον ταραμά με το χυμό λεμονιού.
Έπειτα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι, τον ταραμά, περίπου 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά, πιπέρι και ρίγανη Αλοννήσου και ανακατεύουμε.
Το φαγητό δεν παίρνει αλάτι, γιατί ο ταραμάς είναι ήδη πολύ αλμυρός.
Αφού τσιγαριστούν τα χόρτα, τα βγάζουμε από την φωτιά για να κρυώσουν.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε, με το μάτι, καλαμποκάλευρο και σταρένιο αλεύρι, λίγη ακόμη φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα.
Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε.
Το τηγάνισμα γίνεται σε καυτό λάδι.
Μόλις είναι έτοιμοι, τους αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το πολύ λάδι.
Τέλος, σερβίρουμε και κερνάμε τα μαστόρια μαζί με τσιπουράκι, αφού έκαναν ησυχία για το γύρισμα.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.