Αφήστε τις μπριζόλες ή το κρέας γενικά να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καρύκευμα και το ψήσιμο στη σχάρα.
για το κρέας:
για την κρέμα:
Αρχικά, ετοιμάζουμε το κρέας. Με ένα μαχαίρι, ανοίγουμε τρύπες στο αρνάκι και εκεί βάζουμε μείγμα μπαχαρικών από: σκόρδο, αλάτι, πιπέρι σπυρί. Έτσι, οι μυρωδιές του διαχέονται καλύτερα μέσα στο κρέας.
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα τοποθετούμε στη γάστρα. Πάνω τους βάζουμε το κρέας για να λειτουργήσουν σαν σχάρα και να το αρωματίσουν. Ακόμη, ρίχνουμε μυρωδικά, δηλαδή αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και θρούμπι.
Στύβουμε το λεμόνι, πασαλείβουμε το κρέας με μαργαρίνη και συμπληρώνουμε νερό, όσο να σκεπαστεί. Ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ½ με 2 ώρες περίπου.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, ένα ένα για να τα ελέγχουμε. Τα χτυπάμε και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύοντας το μείγμα, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι. Έτσι θα γίνει πιο πηχτό και θα αποκτήσει μια άλλη υφή.
Ακόμη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, το περιχύνουμε με την κρέμα και το αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη στο φούρνο, μέχρι η κρέμα να πάρει μια χρυσή κρούστα.
Σερβίρουμε μια μερίδα μπαμπάτσικια.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.