Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλασε μέτρια φωτιά το κεχρί και το νερό. Αφήνουμε να βράσει το κεχρί σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να απορροφηθεί το νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολτο κεχρί για να κρυώσει. Βάζουμε...