Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Αρχικά, βράζουμε το ρύζι, μέχρι να γίνει al dente.Έπειτα κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε το φαγητό για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε...