Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σοτάρουμε.
Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τα συκωτάκια πουλιών και το χοιρινό.
Ψιλοκόβουμε το σέλινοκαι το μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το σοταρισμένο κρεμυδάκι και τα αφήνουμε να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε κουκουνάρι και το ανακατεύουμε να πάει παντού.
Μετά από πέντε λεπτά προσθέτουμε και τα κάστανα κάπως θρυμματισμένα και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
Το αφήνουμε πάλι, για κανά δυο λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε τα κρεατικά μας.
Κόβουμε σε κύβους το ψωμί του τοστ και το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
Προσθέτουμε γάλα και ξεκινάμε το πλάσιμο.
Σπάμε 6 αβγά και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε καλά το μείγμα μας, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ριγανίτσα και το φασκόμηλο, ξανάπλάθουμε και μετά προσθέτουμε στην λεκάνη το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσέχουμε να μη σφίξει πολύ το μείγμα.
Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε λίγο γάλα.
Το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για μισή ωρα και τέλος σερβίρουμε! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.