Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.Αλείφουμε τη σχάρα με το φυτικό λάδι και ανάβουμε τη ψησταριά.Αλείφουμε το κοτόπουλο με...