Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Κόβετε κάθε μισό αχλάδι σε τέσσερα μικρότερα κομμάτια από το κοτσάνι προς τα κάτω, σαν λωρίδες. Από τα δεκαέξι κομμάτια που θα κόψετε θα χρειαστείτε τα δώδεκα. Κρατάτε τα υπόλοιπα για να τα σερβίρετε σαν φρούτο. Ρίχνετε τα αχλάδια σ’ ένα μπολ και τα ραντίζετε με το χυμό του...