Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ζεματάμε για 10' τα φασολάκια σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 1'-2'.Σβήνουμε με το μηλόξιδο, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5' σε...