Σάλτσα μπάρμπεκιου σπιτική

Σάλτσα μπάρμπεκιου σπιτική

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1 ποτήρι μπίρα bock
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλάκια κάππαρη
  • 5 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σόγια σος
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλάκια πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κίμινο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 1/3 φλιτζάνι ξίδι από κρασί
  • 1 κουταλιά μέλι

Οδηγίες παρασκευής

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και τη μπίρα bock σε μεγάλο τηγάνι και τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Την βάζουμε σε 1 βάζο και την αφήνουμε για μια μέρα ώστε να δέσουν τα αρώματα.

Κρατάει για αρκετές ημέρες στο ψυγείο.

Την χρησιμοποιούμε κατά βούληση όταν ψήνουμε κρέας ή κοτόπουλο στο BBQ.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.