Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλατο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Δεν ανάβουμε το μάτι από πριν, επειδή θέλουμε το κρεμμύδι να μαγειρευτεί χωρίς να πάρει χρώμα....