Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Τα μανιτάρια φυτρώνουν στη φύση, τα αγοράζουμε από το μανάβη και άρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για φυτά.
Ε, λοιπόν, όχι κυρίες και κύριοι! Τα μανιτάρια είναι μία κατηγορία μόνα τους.
Είναι μύκητες και αποτελούν τους φυσικούς ανακυκλωτές του περιβάλλοντος, δηλαδή απορροφούν ενέργεια από τα φυτικά υπολείμματα του εδάφους (φύλλα, κλαδιά κλπ.) και την επιστρέφουν στη φύση σαν έμβια ύλη.
Αξιοθαύμαστα τα μανιτάρια τόσο ως οργανισμοί όσο και ως μεζές.
Τα πετάς σε ένα τηγανάκι με μυρωδικά και τα απολαμβάνεις σε λίγα λεπτά.
Αυτό κάνουμε περίπου κι εμείς παρακάτω.
Παίρνουμε ολόκληρα τα μανιτάρια, τα πετάμε σε ένα τηγάνι με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μόλις μαραθούν βάζουμε μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
Μετά, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά την ψίχα μισού λεμονιού, τον χυμό του υπόλοιπου μισού, τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και voila! Σερβίρουμε τα μανιτάρια σε πήλινο, περιχύνουμε με το dressing που ετοιμάσαμε, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Τόσο εύκολα, τόσο νόστιμα! Συνοδεύουμε με μπύρα ή κρασί και καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.