Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξίδι.
Αλείφουμε το κοτόπουλο μέσα σε ένα βαθύ σκεύος με ελαιόλαδο, σκόρδο, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και το λεμόνι σε κύβους. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό ταψί και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά και το γυρνάμε μονάχα μια φορά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.
Tip: Μια απλή και νόστιμη συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Το σκόρδο μαζί με το δεντρολίβανο θα αρωματίσουν “γαργαλιστικά” την πέτσα του κοτόπουλου.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.