Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Αφαιρούμε τη βάση από τα αντίβ, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα κόβουμε στη μέση και κατά μήκος. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, το γογγύλι, τη σελινόριζα και τα παντζάρια. Κόβουμε τα καρότα στα 4 κατά μήκος. Κόβουμε τη σελινόριζα σε κύβους 2 εκ., το...