Η σωστή θερμοκρασία για το τηγάνισμα είναι:
κομματάκια από:
ξυλάκια, πεσσοί
Για το χοιρινό: Περνάμε στα ξυλάκια κομματάκια χοιρινού κρέατος με λίγο λίπος για την απαραίτητη νοστιμιά.
Αλατοριγανολαδώνουμε.
Ψήνουμε σε καλά καμμένη σχάρα, σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτάκια.
Για το κοτόπουλο: Περνάμε στα ξυλάκια κομματάκια από μπούτι κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα.
Αλατοριγανολαδώνουμε.
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για αρκετή ωρίτσα.
Για το μανιτάρι: Περνάμε 4-5 μανιτάρια κουμπιά σε κάθε ξυλάκι, αλατοριγανολαδώνουμε και ψήνουμε για 4 λεπτά περίπου.
Για το χαλούμι: Για ένα σουβλάκι χρειαζόμαστε 3-4 κομματάκια χαλούμι.
Αλατοριγανολαδώνουμε.
Ψήνουμε στη σχάρα για 4 λεπτάκια.
Για το κεμπάπ: Για ένα σουβλάκι πλάθουμε μοσχαρίσιο κιμά με λίγη ρίγανη και λίγο σκόρδο και τον περνάμε στο ξυλάκι.
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτάκια.
Εναλλακτικός τρόπος σερβιρίσματος: Σερβίρουμε σε αράβικη πίτα προσθέτοντας στο σουβλάκι ντοματούλα, αλατορίγανη, μουστάρδα και μαγιονέζα.
Τυλίγουμε την πίτα και προσφέρουμε στους πελάτες-καλεσμένους, όπως πρόσφερε ο παρουσιαστής μας στην προσπάθειά του να πιάσει δουλειά.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.