Σουβλάκια

Σουβλάκια

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

κομματάκια από:

  • χοιρινό
  • κοτόπουλο
  • μανιτάρια
  • χαλούμι
  • κεμπάπ

ξυλάκια, πεσσοί

Οδηγίες παρασκευής

Για το χοιρινό: Περνάμε στα ξυλάκια κομματάκια χοιρινού κρέατος με λίγο λίπος για την απαραίτητη νοστιμιά.

Αλατοριγανολαδώνουμε.

Ψήνουμε σε καλά καμμένη σχάρα, σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτάκια.

Για το κοτόπουλο: Περνάμε στα ξυλάκια κομματάκια από μπούτι κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα.

Αλατοριγανολαδώνουμε.

Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για αρκετή ωρίτσα.

Για το μανιτάρι: Περνάμε 4-5 μανιτάρια κουμπιά σε κάθε ξυλάκι, αλατοριγανολαδώνουμε και ψήνουμε για 4 λεπτά περίπου.

Για το χαλούμι: Για ένα σουβλάκι χρειαζόμαστε 3-4 κομματάκια χαλούμι.

Αλατοριγανολαδώνουμε.

Ψήνουμε στη σχάρα για 4 λεπτάκια.

Για το κεμπάπ: Για ένα σουβλάκι πλάθουμε μοσχαρίσιο κιμά με λίγη ρίγανη και λίγο σκόρδο και τον περνάμε στο ξυλάκι.

Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτάκια.

Εναλλακτικός τρόπος σερβιρίσματος: Σερβίρουμε σε αράβικη πίτα προσθέτοντας στο σουβλάκι ντοματούλα, αλατορίγανη, μουστάρδα και μαγιονέζα.

Τυλίγουμε την πίτα και προσφέρουμε στους πελάτες-καλεσμένους, όπως πρόσφερε ο παρουσιαστής μας στην προσπάθειά του να πιάσει δουλειά.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.