Xοιρινά φιλετάκια με σάλτσα σελινόριζας

Xοιρινά φιλετάκια με σάλτσα σελινόριζας

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινό φιλέτο ψαρονέφρι, κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 1 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κύβους βοδινού Κnorr
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του βουτύρου μαζί με το κομμένο σε κύβους χοιρινό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο, και μαγειρεύουμε έως ότου γίνουν όλα τα υλικά τρυφερά.

2. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε 1½ λίτρο νερό και τους 2 κύβους βοδινού, και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

3. Παράλληλα, σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του βουτύρου μαζί με το πράσο και τη σελινόριζα, και μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν.

Προσθέτουμε νερό έως ότου τα σκεπάσει.

Όταν μαγειρευτούν τα σουρώνουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ.

4. Όταν τα χοιρινά φιλετάκια μαγειρευτούν, ρίχνουμε την κρέμα της σελινόριζας μέσα στο σκεύος και προσθέτουμε τον άνηθο.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

5. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό ποτήρι του κρασιού νερό, το ρίχνουμε και αυτό μέσα, και ανακατεύουμε έως ότου δέσει η κρέμα με τα χοιρινά φιλετάκια.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.