Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του βουτύρου μαζί με το κομμένο σε κύβους χοιρινό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο, και μαγειρεύουμε έως ότου γίνουν όλα τα υλικά τρυφερά.
2. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε 1½ λίτρο νερό και τους 2 κύβους βοδινού, και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
3. Παράλληλα, σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του βουτύρου μαζί με το πράσο και τη σελινόριζα, και μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν.
Προσθέτουμε νερό έως ότου τα σκεπάσει.
Όταν μαγειρευτούν τα σουρώνουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ.
4. Όταν τα χοιρινά φιλετάκια μαγειρευτούν, ρίχνουμε την κρέμα της σελινόριζας μέσα στο σκεύος και προσθέτουμε τον άνηθο.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
5. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό ποτήρι του κρασιού νερό, το ρίχνουμε και αυτό μέσα, και ανακατεύουμε έως ότου δέσει η κρέμα με τα χοιρινά φιλετάκια.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.