Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Η φάβα για μένα είναι συνυφασμένη με δύο πράγματα, πρώτον το καλοκαίρι και δεύτερον την Σαρακοστή. Κι επειδή το καλοκαιράκι αργεί ακόμα, θα περιοριστώ στον συνειρμό με την νηστεία που κοντοζυγώνει. Εκτός από απλή και γευστική, η παραδοσιακή μας φάβα μπορεί να γίνει μια ιδέα...